Επίσκεψη Διοικητή Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων Αμερικανικών Δυνάμεων στην Ευρώπη

30/09/2021

O Διοικητής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων Αμερικανικών Δυνάμεων στην Ευρώπη (Special Operations Command-Europe), Υποπτέραρχος David H. Tabor, συνοδευόμενος από 7μελή αντιπροσωπεία, πραγματοποίησε την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021, επίσκεψη στο Στρατηγείο του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς και συναντήθηκε με τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην υλοποίηση του Προγράμματος Διμερούς Στρατιωτικής Συνεργασίας μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Κυπριακής Δημοκρατίας το οποίο, στο παρόν στάδιο, βρίσκεται σε εξέλιξη. Ειδικότερα, συζητήθηκε η συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων των δυο χωρών σε δραστηριότητες ειδικών επιχειρήσεων με σημείο αναφοράς την συνεκπαίδευση Ομάδας Ειδικών Επιχειρήσεων τους Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ (Navy Seals), με το προσωπικό ειδικών επιχειρήσεων της Διοίκησης Καταδρομών και της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών. 

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του, ο Υποπτέραρχος David H. Tabor και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, παρακολούθησαν φάση της συνεκπαίδευσης.