Διεξαγωγή Αεροναυτικής Άσκησης «EUNOMIA 2 – 21»

5/10/2021

Άρχισε στις 04 Οκτωβρίου 2021 και θα συνεχιστεί έως 07 Οκτωβρίου 2021, στην θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, η προγραμματισμένη Τετραμερής Αεροναυτική ΄Άσκηση με την επωνυμία «EUNOMIA 2 – 21», στην οποία λαμβάνουν μέρος προσωπικό και μέσα από Κύπρο, Γαλλία, Ελλάδα και Ιταλία.

Σκοπός της άσκησης, είναι η προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας,  της μαχητικής ικανότητας, της συνεργασίας και της διαλειτουργικότητας μεταξύ των συμμετεχουσών ναυτικών και αεροπορικών Μονάδων, καθώς και η ανάπτυξη της ικανότητάς τους να διεξάγουν και να συντονίζουν θαλάσσιες και αεροπορικές επιχειρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Εθνική Φρουρά συμμετέχει με το ΠΑΘ «ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ», τα ΠΠ «ΤΣΟΜΑΚΗΣ», «ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ», «ΓΕΩΡΓΙΟΥ», ένα UAV, το Ελικόπτερο AW-139 και Ομάδα της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών.

Η συγκεκριμένη άσκηση, εντάσσεται στο πλαίσιο της Τετραμερούς Συνεργασίας (QUADRIPARTITE INITIATIVE – QUAD), μεταξύ των τεσσάρων κρατών και συμβάλει σημαντικά στην επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του προσωπικού της ΕΦ, ενισχύει τη διαλειτουργικότητα και αποδεικνύει έμπρακτα την άριστη σχέση μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των τεσσάρων χωρών.  

.