Συνάντηση Αρχηγού της ΕΦ με το Γενικό Διευθυντή Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων του ΥΕΘΑ της Ελλάδας

13/10/2021

Την Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2021 ο Αρχηγός της  Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, συναντήθηκε με το Δρ. Κωνσταντίνο Π. Μπαλωμένο, Γενικό Διευθυντή Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, ο οποίος βρίσκεται τη Κύπρο ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας που συμμετέχει στον τετραμερή διάλογο μεταξύ των Υπουργείων Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ελλάδας, Γαλλίας και Ιταλίας. 

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα διμερούς συνεργασίας και ανταλλάγησαν απόψεις αναφορικά με τις κοινές ανησυχίες Κύπρου και Ελλάδας στα θέματα ασφαλείας, υβριδικών απειλών και άλλων προκλήσεων τόσο στην ανατολική Μεσόγειο όσο και ευρύτερα. Παράλληλα, έγινε ανασκόπηση των πολυμερών σχημάτων συνεργασιών που συμμετέχουν οι δύο χώρες μαζί με φίλιες χώρες της Ευρώπης και της ανατολικής Μεσογείου, που έχουν ως κοινό όραμα και στόχο την προώθηση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. 

 H συνάντηση, πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα και ανέδειξε τους άρρηκτους δεσμούς μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας, στον τομέα της ασφάλειας και της άμυνας.